Samenvatting P.K. 2014

imagesCALYW4IY

Op maandag 6 en dinsdag 7 januari streden, in het sfeervolle Oranje Hotel in Meijel, 12 biljarters uit de gemeente Peel en Maas om de hoogste eer bij de finales Persoonlijk Kampioen 2014 van de SBB Maas en Peel. Op 16 en 17 december startten 72 deelnemers voor dit kampioenschap.

Geslaagd

De wedstrijden zijn wederom een groot succes geworden. Dit op beide dagen en onder zeer grote publieke belangstelling. De deelnemers werden in twee poules ingedeeld en waren vaak goed aan elkaar gewaagd. De winnaars uit beide poule gingen voor de hoogste eer en de tweede plaatsen voor de semifinale.

Beslissing

Na de poulewedstrijden werden door de laatste 4 biljarters de beslissende partijen gespeeld. En bleken Frans Timmermans uit Grashoek en Cor van Erp uit Kessel als tweede te zijn geëindigd en zij zouden nog een partij spelen wie er als derde en vierde zouden eindigen. In deze partij was Cor de meerdere van Frans.

De Beste

Jo Doensen uit Meijel en Karel Stappers uit Kessel waren de sterksten en gingen met elkaar de strijd aan voor de titel. In de finale troefde Karel Stappers Jo Doensen af en kon Karel de grootste beker en de wisselbeker in ontvangst nemen. In deze spannende finale was Karel, die geen enkele partij is verloren, net iets beter dan Jo. Gefeliciteerd !

Prestatie

Een bijzondere prestatie werd door Cor van Erp geleverd met een hoogste serie van 31 caramboles, is 47,69% van de te maken 65 caramboles. Ook had Cor het hoogste procentueel gemiddelde van 153,64 in dit toernooi.

Bedankt

Tenslotte is een woord van dank aan de organisator van het toernooi de Heer Piet Thijssen uit Panningen op zijn plaats. Door zijn tomeloze inzet heeft hij wederom een prachtig toernooi neer gezet. Piet namens alle leden héél hartelijk bedankt! Chapeau.

Overige zaken

De statistieken van het toernooi zijn hier te bekijken. Voor overige zaken aangaande het P.K. 2014 kijk dan even op het tabblad “Persoonlijk Kampioenschap”.

De sport waar ik voor leef!!

De sport waar ik voor leef,
is de sport waar ik me 120% voor geef.
Als je er alles voor laat,
zie je vanzelf dat het steeds beter gaat!

Ik moet wel zeggen het is echt knokken,
wil je bij de top horen.
Maar om dat tempo bij te stokken,
Moet je hopen dat je in een sterk lichaam bent geboren.

Bij mij is dat volgens mij wel het geval,
zeker ben ik er niet van.
Maar veel overwinningen behalen is wat ik zal,
tenminste dat ben ik van plan.

Biljarten is de sport waar ik over praat,
de sport waar ik alles voor laat.
Ik ben SBB “Maas en Peel” kampioen,
daar heb ik veel voor moeten doen.

Iedereen traint goed,
niemand geeft op.
Ik weet wel hoe het moet,
één ding weet ik zeker dat ik nog lang niet stop!

auteur: Z.O. Genaamd