KBO Panningen 1 kampioen Poule A seizoen 2017-2018 (verslag)

Poule A KBO Panningen 1

(door Cor Loeffen)

Een geweldig biljartseizoen van Senioren Biljartbond Maas en Peel (SBB) is weer ten einde. Voor het derde jaar op rij hebben we dat met een kampioenschap mogen bezegelen. Promotie naar een hogere klasse lijkt logisch, maar zit er helaas niet in omdat we al in de ‘Eredivisie’ spelen.

Al in de allereerste partij deden we goede zaken door een van onze aartsrivalen, namelijk Panningen 2 een gevoelige nederlaag toe te brengen. We wonnen deze met 8 tegen 1. Maar niets bleek minder waar, want tot op het laatst bleef Panningen 2 ons op de voet volgen. Zelfs toen we hen in de tweede wedstrijd met 9 tegen 0 van de groene tafel veegden, bleven ze zich handhaven in de top 3. Tot grootste uitblinker binnen ons team moet zeker Henny Pijnenburg genoemd worden. Hij wist tot de winterstop al zijn wedstrijden naar zich toe te trekken. In het Kerstreces wist hij, of het niets te betekenen had, ook nog de titel van persoonlijk Kampioen van Senioren Biljart Bond Maas en Peel (SBB) te veroveren. In de tweede helft van de competitie moest Henny Pijnenburg 5 punten meer maken en Alwie Reijnen 3 punten meer.

Dit leidde er alleen maar toe dat de wedstrijden met nog meer inzet werden gespeeld en de opgebouwde voorsprong kwam hierdoor niet in gevaar.  Op het laatst was alleen De Berckt 1 uit Baarlo nog een rivaal voor ons. In een spannende laatste wedstrijd moest onze kopman Cor Loeffen nog een pijnlijke nederlaag incasseren van Peter Rutten, toen deze in de 18e beurt de wedstrijd beëindigde met een slotserie van 51.

Henny Pijnenburg was hierdoor zichtbaar getergd en strafte zijn tegenstander Jac Habets af in 19 beurten met een moyenne van 3,68. Nog was ons kampioenschap niet binnen, want we moesten minimaal 4 punten halen om een feestje te kunnen bouwen. Onze derde partij van Alwie Reijnen tegen Henk Lucassen kende weinig hoogtepunten en gaan we dus maar niet verder beschrijven. Als laatste geheime wapen wierpen we Piet Peeters in de strijd. Met de van hem bekende koelbloedigheid liet hij geen spaan heel van zijn opponent Rein Fleuren en konden we na 28 beurten tegen zes uur naar huis om onze vrouwen het heuglijke bericht te kunnen brengen dat we ons voor de derde keer in successie kampioen van Seniorenbiljartbond Maas en Peel konden noemen.

Vanwege dit mooie resultaat houdt het kampioensteam op donderdag 3 mei receptie in het clublokaal van de KBO, ‘De Ringoven’, Ringovenstraat 12 te Panningen. Vanaf 13.30 uur bent u daar welkom om de kampioenen (Cor Loeffen, Henny Pijnenburg, Alwie Reijnen en Piet Peeters) te feliciteren.